Hogyan lassítható az öregedés folyamata?
Táplálkozástudományi kutatási eredményekkel alátámasztott legújabb információk alapján az emberi szervezet legyengülését, a testösszetételi index negatív változása (növekvő zsírmennyiség és csökkenő tiszta izomtömeg aránya) eredményeként kialakuló húsvesztés (orvosi nevén: sarcopenia) okozza. A legújabb orvostudományi ismeretek alapján, ez tekinthető az egyik jelentős öregedést gyorsító biotényezőnek.
Ez a fajta izomtömeg vesztéssel járó folyamat a szervezet öregedése során fokozatosan tapasztalható, ugyanakkor megfelelő testmozgás végzésével és természetes, teljes értékű táplálkozással jelentős mértékben lelassítható, esetenként akár, vissza is fordítható.
Egy másik - bizonyítottan - öregedést gyorsító biotényezőnek a túlzott szénhidrát fogyasztást tartják.
Természetesen emellett, a szellemi frissesség megőrzéséről sem szabad megfeledkezni.
BIOLÓGIA ÉLETKOR TESZT
|
|